Helen’s Chinese massage therapieWat is een Cupping Massage?


Een oude techniek heeft zijn plaats gevonden in de moderne wereld van genezing. Cupping massage is een aangepaste versie van het normale gebruik van Cupping therapie, zoals beoefend in de Traditionele Chinese Geneeskunde en de resultaten van deze simpele behandeling zijn indrukwekkend.Waar kan Cupping inwerken op jouw lichaam?


Ongeveer alle gebieden van het lichaam kunnen bewerkt worden, inclusief nek, schouders, middel en lage rug en heiligbeen. De maag, heupen en dijen behoeven een mildere zuiging.Hoe is Cupping werkzaam op jouw lichaam?


De inwerking op het zenuwstelsel is verdovend. Cupping met een sterk vacuüm imiteert een diep weefsel massage zonder schade toe te brengen aan de huid. De beweging kan lang zijn, bedoeld om vloeistoffen te ontrekken, of cirkelvormig en stimulerend voor hardnekkige knopen en gebieden van stug weefsel. De huid die rood of zelfs donkerrood verkleurd geeft aan dat de circulatie naar het oppervlak is gebracht. Afvoer van overtollige vloeistoffen en gifstoffen, versoepelen van de samenhang en het rijzen van verbindend weefsel, brengt de bloedsomloop naar de stagnerende huid en spieren. De toegenomen bloedtoevoer naar de huid en de spieren zal voeding brengen en maakt het mogelijk dat gifstoffen door de aderen kunnen worden afgevoerd.

Het trekt de ontsteking eruit, echter versterkt die niet. De stimulans op de rug, boven de longen, activeert de ciliary escalator van de longen en vergemakkelijkt het uitspugen van het opeengehoopte materiaal. Een andere actie brengt de hitte van de longen naar het oppervlak van de huid om aldaar te verdwijnen. Statische cupping resulteert soms in ringen en cirkels op de rug als de gifstoffen en het bloed naar het oppervlak bewegen. Het werkt dieper terwijl het de samenhang versoepeld, de spieren vergemakkelijkt om meer onafhankelijk te werken en een gezonde afvoer van de opeengehoopt afvalstoffen uit de weefsels, organen en systemen te stimuleren.Wat is het voordeel voor u na een Cupping Massage?


Het is zeer heilzaam voor meerdere toestanden zoals een hoge bloedruk, angsten, vermoeidheid, chronische hoofdpijn, fibromyalgia en neuralgia. Lichaamscontouren met Cupping kunnen cellulites elimineren en samengespannen en geblokkeerd spierweefsel snel zachter maken met slechts enkele minuten van Cupping Massage.Hoe lang voordat die rode en donkerrode ringen van mijn lichaam verdwijnen?


Normaliter duurt het ongeveer 1 week voordat de donkerrode ringen verdwijnen, de roze en rode ringen hebben ongeveer 2-3 dagen nodig. Hoe donkerder van kleur, des te meer gifstoffen zijn ontrokken aan uw lichaam. Deze markeringen zijn geen tattoo en brengen geen schade aan uw lichaam aan, ze zijn slechts een signaal dat uw lichaam veel gifstoffen heeft welke niet tot het lichaam behoren en ook een blokkade vormen voor de energybanen. Voor een gemiddelde persoon is één Cupping Massage behandeling per maand voldoende om je lichaam schoon en meer energiek te behouden.Wat heeft de Media te vertellen van Cupping Massage?


Verbeterde Energie Stroming

Cupping wordt gebruikt om de energie stroming door het gehele lichaam te verbeteren. De blauwe plekken die door de behandeling worden veroorzaakt, worden gezien als negatieve energie elementen die naar het oppervlak komen en aldaar het lichaam verlaten. De cups kunnen worden geplaatst op de traditionele energy verzamel punten, welke ook gestimuleerd worden tijdens acupunctuur en shiatsu massage. Een gezonde energie stroming wordt gezien als een verbetering van zowel de fysieke als de mentale gezondheid van de client.


Pijn Verlichting

"Massage Magazine" verhaalt over cliënten die Cupping Massage hebben ondergaan en bemerkten dat chronische pijn verlicht werd en dat ze verbetering waarnamen in de reikwijdte van beweging in geblesseerde gebieden. De cliënten welke deze pijn verlichting waarnamen, verhalen dat de effecten van de behandeling langer waarneembaar zijn dan bij pijn verlichting door een andere massage methode.


Soepele Spieren

Fribromyalgia-symptoms.org verhaalt dat Cupping Massage een effective manier is om spierstijfheid te verminderen. Cupping versoepelt de spieren en brengt een stuwing van bloed in het gebied om het onderliggende spierweefsel te verzachten, hetgeen leidt to een toename in bewegelijkheid en een verbeterde gevoel van mobiliteit.


Ontspanning

Zoals andere vormen van massage kan Cupping Massage ongelofelijk ontspannend zijn. Het neemt over het algemeen plaats in een verzachtende omgeving en de handelingen van de therapeut zijn uiterst licht. De therapeur zou de cups over het lichaam kunnen bewegen, gelijk de bewegingen van een normale massage behandeling. Terwijl het doel van de behandeling het bereiken van verschillende gebieden van het lichaam is, kan een Cupping Massage uw algehele gevoel van ontspanning verbeteren.


Hier zijn enkele foto’s die laten zien hoe e.e.a. eruit kan zien na een Cupping Massage. Deze foto’s zijn zeer normaal voor het gros van de mensen die niet geheel fit zijn of die spierpijn ervaren.