Helenís Chinese massage therapie
Wat is Tuina?

Tuina is een medische methodiek die gebruik maakt van de armen, de handen, de vingers, de ellebogen en de knieen als een hulpmiddel om ziektes en aandoeningen te behandelen. Tuina wordt ook gebruikt om de gezondheid te beschermen en lichaamsimmuniteit op te bouwen zodat ziektes kunnen worden gestopt bij het ontstaan, werkend als een preventieve medische maatregel zonder enig neveneffect.

Tuina verbetert anatomische afwijkingen, verandert de innerlijke energie toestand van een biologisch systeem en stelt de bio-informatie van het lichaam bij. Tuina ontspant de spieren en de pezen en stimuleert een soepele overgang van de kanalen. Het stimuleert tevens de bloedcirculatie en verwijdert de bloedverstoppingen.


De historische ontwikkeling van Tuina massage.


Tuina is een van de medische vormen van de mensheid en kan teruggevonden worden in de medische geschiedenis van elke oude natie, over de hele wereld.
In China gaat Tuina terug tot de tijd van het regentschap van de keizer Huang, gedurende welke periode Tuina "Anmo" werd genoemd. "An" betekent drukken en "Mo" betekent masseren. In 1949 erkende de Chinese overheid officieel de medische voordelen van de massage en werd de behandeling hernoemd naar Tuina. "Tui" betekent duwen en "Na" betekent knijpen.

Tuina was zo succesvol, het verspreidde zich over de hele wereld. Tuina is de basis waarop zich meerdere moderne aanvullende therapieen baseren.
Chiropraktische en fysiotherapeutische oefeningen zijn gebaseerd op Tuina technieken.